1884 Склад за хайвер се трансформира в спектакъл в Ню Йорк

архитект Андрю Франц превърна бившия склад за хайвер в грандиозно таванско помещение. Първоначално построена през 1884 година, сградата в района Tribeca North на Манхатън показва автентичност навсякъде.

Този жилищен проект е реновиране на горния етаж и покрива от 3000 квадратни метра. Предвид гъвкавия начин на живот архитектите предвиждаха открити забавни пространства и връзка с открито.

"Резиденцията се преобразува от преместен мецанин, където потънал вътрешен двор с прибиращ се стъклен покрив се свързва със засадената зелена градина на покрива", каза архитектът. "Този жест на изваждане на обема от интериора носи външността в основните зони на живот.

- Покривът, обкован назад, протрива пространствата с естествена светлина. Когато е отворен, достатъчно въздушен поток влиза в някога недобре вентилирано и тъмно таванско помещение. През нощта съдът действа като вътрешен фенер, осветявайки таванското помещение долу.

Визуалният диалог между индустриалните елементи, възстановените строителни материали и съвременните мебели допринася за динамичната атмосфера. [Фотография от Албер Вечерка / Есто]

Автор: Simon Jenkins, Електронна Поща

Оставете Коментар