Актуализирана 70-та къща се превърна в модерен семеен дом

Първоначално проектирана през 1977 г. от Кевин Борланд, Chamfer House е този красив дом, наскоро ремонтиран и актуализиран от Mihaly Schlocombe Architect. Свежият и изобретателен подход на студиото преобрази къщата и й придаде нов облик, но не и без да запазва оригиналния си характер.

Архитектите нямат предварително определен стил и обикновено позволяват на всеки проект да ръководи своята работа и да доведе до уникални решения. Те успяват да видят голямата картина, като същевременно се съсредоточават върху всички малки детайли.

Къщата Chamfer се намира в Mornington, Австралия и е реновирана през 2016 година. Тя се намира на площадка от 964 квадратни метра, която гледа към залива. Някои от оригиналните части са запазени. Например дървената структура и таваните не бяха заменени.

Но къщата трябваше да бъде адаптирана, за да побере младо семейство със специфични нужди, така че трябваше да се направят някои корекции. Докато основната личност на къщата е запазена, вътрешното оформление е променено.

Жилищните и спалните помещения бяха преконфигурирани. Целта беше да се укрепи тяхната връзка с открито и градината по-специално. Те имат големи прозорци и стъклени врати, които ги отварят на палуби и тераси и разкриват панорамните гледки.

Интериорът е наистина приветлив. Дървените тавани и изложените греди контрастират с мокетните подове и белите стени. Има интересен баланс между материалите, цветовете и текстурите, които се използват навсякъде.

MoreINSPIRATION
  • Модерен семеен дом с подземен паркинг и повдигнат под
  • Модерен семеен дом заема мястото на красива, но стара къща
  • Изоставената къща се превърна в модерен дом за домашни любимци

Социалната зона има камина с дърва за съхранение на дърва по една от стените и сив диван с изглед към нея. Трапезарията е разположена зад дивана и двете функции са тясно свързани, но успяват да се откроят като отделни области.

Уютните кътчета за прозорци и ежедневните лаундж пространства са разположени в цялата къща. Спалнята е доста очарователна. Дървеният таван включваше геометричен мотив, който съответства на повтарящия се триъгълен мотив, който определя архитектурата и дизайна на цялата къща.

Дворът е зает най-вече от голям басейн. Прозорците с пълна височина и стъклените врати разкриват вътрешните пространства, свързващи закрито и открито по естествен и хармоничен начин.

Интериорът е умело разделен на различни отделни зони. Въпреки че всяка от тях има своя собствена функция, те често споделят отворен план на етажа с други функции. Учебният район, например, е работно пространство с просто бюро и връзка със социалната зона.

Автор: Simon Jenkins, Електронна Поща

Оставете Коментар