Скандинавски стил в крайморския апартамент в Тел Авив

Недалеч от Средиземно море, закътан на малка улица в Тел Авив, е наскоро реновиран апартамент с всички удобства и стил на първокласна морска пребиваване. Изцяло обновеният апартамент, първоначално построен през 1935 г., обхваща 105 квадратни метра и е само на няколко крачки от морето. Той е модерен тристаен апартамент със скандинавски чувствителност и прекрасна гледка към морето от терасата.

Проектиран от студиото Dori Redlich в Тел Авив, апартаментът отразява свежия и модерен подход на дизайнера към дома. Акцентът в пространството е върху ежедневната функционалност и комфорт, но той има всичко, което го прави мечтаният дом на клиентите.

Голямото естествено осветление и неутралната цветова палитра запазват усещането за главното жилищно пространство светло и проветриво. Всекидневната е центрирана около луксозния триместен диван от Ню Йорк Suite от Saba Italia. Част от колекцията на Ню Йорк от Серджо Бичего, стилът е описан като "съвременна душа и вечен дух". Тапицерията е пригодена, а прекрасният стил е ретро чувство, което е елегантно, без да се чувства запушен. Рамката на дивана има шестоъгълна форма и краката са изработени от стоманени пръти.

Над масичката за хранене в кухнята на остров стил, четири висящи висулки с различни геометрични форми се окачват в ред. Цветовете и стиловете се различават, но те се обединяват чрез простата окачваща жица на всяка от тях. Разнообразният външен вид е много по-интересен, отколкото би било, ако те бяха едни и същи.

Дървените столове за хранене в кухнята имат ръчно изработен облик и придават естествено дърво в пространството, подчертавайки скандинавското виене на стаята. Комфортните фотьойли имат заоблен гръб и вратовръзка с дървения паркет от рибена кост, като същевременно запазват тъмния под в кухнята твърде много.

Редица малки подробности в това жилище в Тел Авив спомагат за поддържането на открито и модерно усещане. Почти всички мебели имат тънки крака, създаващи усещане за пространство. Вместо да имат голяма стена или рафтове, тези рамкирани кубчета се чувстват по-малко тежки и поддържането на долната част на шкафа от пода също допринася за откритостта. И накрая, вместо тежка врата към залата, уникалният плъзгащ се екран осигурява уединение и очертаване.

В допълнение към дивана, седалките за обитаване включват стола Leo от e15 на Германия. Проектиран от Стефан Диез през 2011 г., столът е изработен от дървен фурнир и има абстрактна органична форма. Широката седалка е удобна, въпреки че е малък стол. Тук е цялото дърво, но има и частично тапицирани версии.

Големите плъзгащи се врати осигуряват достъп до балкона и позволяват изобилие от естествена светлина. Вграденото осветление около горната част на стената над плъзгачите увеличава пространството и поддържа ъглите ярки. Окото е насочено към прозорците и гледката отвъд.

MoreINSPIRATION
  • Модерен апартамент носи японска красота в Тел Авив
  • Модерен апартамент в Полша: Вдъхновяващ скандинавски стил
  • Апартаментът Smart Tel-Aviv се подобри с ново оформление

В жилищната резиденция балконът е голям бонус, осигуряващ отдих на открито и забавно пространство. Този прекрасен балкон включва вградена пейка с дренажна площ отдолу и място за саксийни растения. Екранът за времето се спуска на ръба на балкона, за да предпази слънцето от горещината на деня или от тежки бури.

Добре проектираният балкон предлага изобилие от пространство и уединение, като е защитен отстрани от дърветата. Стената под прозорците отстрани също осигурява уединение на пейката. Дългото пространство е просторно и светло.

Близо до балкона е малко помещение с ъглови прозорци, което е изключително светло и ефирно. Малкото бюро е придружено от троянски стол на Magis, проектиран от Марсел Вандерс, със стоманена рамка със златно покритие и поликарбонатна седалка. Предлага се и със седалка от буков шперплат, полипропилен или полипропилен, покрити с плат. Свободните, причудливи книжни библиотеки, приличащи на птици в светлина, служат като стенен декор и съхранение на книги. Наричан е хеликоптера, технополимерното парче е проектирано от Патриша Урквиола за Kartell.

В спалнята на резиденцията добре осветеният коридор води към спалнята. Ярко жълта врата акцентира върху залата, която е осветена от малка блюда, която хвърля светлина както нагоре, така и надолу.

Подобно на останалата част от апартамента, основната спалня е пълна със светлина, филтрирана от стена от прозрачни завеси над прозорците. Минималистичният декор поставя фокуса върху таблото, което е уникална конструкция, която окачва възглавници върху метален прът. В ъгъла IC Light S1 от FLOS виси на леглото, осигурявайки четене и дифузната околна светлина. Месинговата рамка е изчистена и лакирана с бистра повърхност, покрита с разпенен стъклен дифузер. Тя е част от колекция, проектирана от Майкъл Анастасиадис, която включва серия светлини, всички от които имат основна форма като сфера, балансирана на ръба на пръчката.

Банята в главния апартамент е директно свързана със спалнята, като плъзгащата се стъклена врата осигурява неприкосновеност на личния живот, ако е необходимо. Матираното стъкло позволява светлината да се филтрира, докато се подава екран между двете помещения. В отделна тоалетна има и плъзгаща се врата.

Банята има същата скандинавска нагласа, която прави основната жилищна площ. Блондинската дървесина добавя естествен елемент и е топла контрапункт на иначе бялата палитра.Сив плот с плочки акцентира върху пространството, закрепвайки помещението, което е достатъчно просторно, за да има място за малка маса с растения.

Колкото и красива да е интериорът на резиденцията, гледката от балкона е несравнима. Залезът осигурява светлина и изкусна обстановка, която не може да съперничи на нито един от създадените от човека дизайн. Най-малко великолепният апартамент е идеалното място за наслада на гледката, както от балкона, така и отвътре.

Автор: Simon Jenkins, Електронна Поща

Оставете Коментар